Ars Novan toimintaa 2016

Kuvataiteenpäivä 2016

Ars Nova järjesti kaikille avoimen kuvataiteen tapahtuman Galleria Ars Novan suurella piha-alueella ja sen ympäristössä.

Tapahtumaan osallistui kaikenikäisiä piirtäjiä ja maalareita. Tapahtuma sai innokkaan vastaanoton. Kuvataiteenpäivän ohjaajina toimivat Ars Novan taiteilijat.

Osallistujia päivässä oli n. 50 henkilöä. Tapahtuma kesti n. kolmen tunnin ajan ja päätteeksi oli nopea pop up –näyttely ripustettuna pyykkinaruille teoksista,jotka olivat syntyneet tapahtuman aikana.

Yleisön toiveesta kuvataiteenpäivän tapahtuma pyritään järjestämään myös jatkossakin.

Ars Nova Muilla Mailla –näyttely Galleria Bremer Ruukkimuseo Karkkila

Näyttelyssä oli kymmenen arsnovalaisen teoksia. Teeman ja aiheen suhteen taiteilijat tarjosivat vapaasti teoksiaan kolmen viime vuoden ajalta. Valtaosa tarjotuista teoksista oli mukana näyttelyssä.

Näyttelyn taiteilijat olivat Annamari Kinnunen, SatuLintunen, Paavo Pelvo, Anne Pelkonen, Marja Putus, Juho Sihvonen, Maisa Tikkanen, Anna Toiviainen, Pauliina Toivanen ja Esa Tuomiranta.

Näyttelyn ripustuksen suunnitteli ja jurytti Karkkilantaiteilijaseuran puheenjohtaja Tarja Pitkänen. Näyttelyn avasi museonjohtaja Tommi Kuutsa ja ohjelmasta vastasi Karkkilan Ensimmäinen Ukuleleorkesteri hauskalla ohjelmallaan.

Näyttely sai hyvää palautetta ja lehdistö huomio sen usealla lehtijutulla.Elä Soita -Minifestarit

Minifestarit -musiikkitapahtuma järjestettiin Galleria Ars Novassa elokuussa. Minifestareilla esiintyivät Lake Bottom Band, Juhani Nevalainen, Kuolleet Ihmissydämet ja Stolichnaya sisters. Yleisöä tapahtumaan osallistui n.40 henkilöä.

Tapahtuma toimi hyvin esillä olleen kuvataiteen kanssa. Sateisen päivän sattuessa festarit siirrettiin gallerian sisätiloihin. Tapahtumasta vastasivat Annamari Kinnunen ja Juho Sihvonen.


Ars Novan Vuosinäyttely 2016

Vuosinäyttely järjestettiin Galleria Ars Novassa.
Näyttelyn juryttäjänä toimi Riitta Moisander Savonlinnasta. Hallitus valitsi näyttelytyöryhmän, joka vastasi näyttelyn käytännön järjestelyistä. Näyttelyn
avasi Riitta Moisander ja yhdistyksen puolelta avajaisissa puhui varapuheenjohtaja Anna Toiviainen.

Jäsenistö sai tarjota kolme taideteosta näyttelykokonaisuuteen. Näyttelyssä kävi runsaasti yleisöä ja palaute oli hyvää.


Tulevan vuoden 2017 näyttelyaikaa on haettu Maakuntamuseosta Riihisaaresta. Tämä on yhdistyksen juhlanäyttely Ars Nova r.y.:n täyttäessä pyöreät 50 vuotta.