ARS NOVAn toimintaa 2020


ARS NOVA RY:n VUOSINÄYTTELY 2020
GALLERIA ETEINEN 4.9.-30.10.2020
Sotilaspojankatu 3 Savonlinna

avajaiset 4.9. klo 17-21.00

Ars Nova ry:n vuosinäyttely 2020 Galleria Eteinen
Sotilaspojankatu3, Savonlinna, Taidelukio

AVAJAISET 4.9. klo 17-21.00

Näyttelykokonaisuuden juryna toimivat Marjo Eskonen, Maisa Tikkanen ja Mervi Karvinen.

Näyttelyssä ovat mukana teoksillaan: Kaija-Leena Hänninen, Raimo Paajanen, Esa Tuomiranta, Ritva-Liisa Virtanen, Anne-Mari Heiskanen, Mari Liimatainen, Airi Kianto, Katriina Kaija, Annamari Kinnunen, Juho Sihvonen, Marjo Eskonen, Outi Savolainen, Helena Ronkanen, Ritva Vepsä, Jaana Vatjus-Anttila,
Tarja Könönen, Laura Hyppönen, Minna Tuunanen ja Sanna Kärkkäinen.

Huom!
Avajaisissa on mahdollisuus päästä tutustumaan Juho Sihvosen uusimpiin sarjakuva-albumeihin Utopia, Kangastuksena unissamme ja Tutkimattomat tapaukset. Utopia pitää
sisällään Janne Luokkasen ja Juho Sihvosen sarjakuvanovelleja. Vahvasti pulp- ja kioskilehtien perinteitä kunnioittavissa tarinoissa liikutaan niin kaukaisimmassa avaruudessa kuin miekan ja magian hengessäkin. Lehti kuin suoraan mummolan vintiltä. Tutkimattomat tapaukset kokoaa yksiin kansiin joukon mysteerejä, jotka ovat vuosien varrella ilmestyneet Tiskin alta- ja Sarjari-lehdessä. Mukana on myös Koiran unta-sarjakuvanäyttelyssä esillä olleita sarjakuvia ja ennen julkaisemattomia tarinoita.

Lämpimästi tervetuloa!

NÄYTTELY ON PÄÄTTYNYT:

Ars Nova ry on mukana Punkaharjulla ARTUP-TAIDEPOLKU-ympäristötaiteen näyttelyssä ja BUNKKERI-tilan näyttelyssä 5.7.-14.8.2020. Saimaan Taideluola ja Kulttuuripuisto.
(katso myös: ajankohtaista/ajankohtaista) https://tuunaansaarenluolasto.fi/

Saimaan Taideluola Punkaharjulla avautui heinäkuussa 2020. Näyttelyt ovat avoinna 5.7–14.8.2020. Punkaharju Art Up - kesätapahtuma 5.–19.7.2020.

SAIMAAN TAIDELUOLAN KULTTUURIPUISTON TAIDEPOLKU

Kuvataiteilija Satu Kalliokuusi on kuratoinut vuoden 2020 ympäristötaideosuuden Saimaan Taideluolan ja Kulttuuripuiston taidepolulle. Legendaarisen Olavi Lanun teosten lisäksi mukana on teoksia 11 yksittäiseltä taiteilijalta sekä yhdeltä taiteilijaryhmältä. Näyttelyalueen runkona ovat Punkaharjulla jo ennestään tutun taiteilijalegenda Olavi Lanun (1925-2015) oivaltavat teokset. Lanun teoksia tulee olemaan Tuunaansaaren alueella yhteensä pitkälle toistakymmentä siellä jo aikaisemmin sijainneiden teosten kanssa. Lisäksi Taidepolulla järjestetään päivittäin ympäristötaiteellisia yhteisötaidepajoja, joita vetää kuvataiteilija, kuraattori Satu Kalliokuusi. Taidepajoihin voivat osallistua kaikenikäiset näyttelyvieraat.

Näyttelyn keskeisenä teemana ovat ihmisen luontosuhde, ilmastonmuutos sekä posiivisen, tulevaisuususkoisen toivon löytäminen.

TAIDEPOLUN KUTSUTAITEILIJAT

Satu Kalliokuusi, kuvataiteilija (Helsinki.) Birgitta Linhart, kuvanveistäjä/ympäristötaiteilija (Luulaja/Ruotsi). Reetta Gröhn-Soininen, kuvanveistäjä(Joensuu). Tuomas Korkalo, kuvataiteilija (Rovaniemi). Liisa Hilasvuori, kuvanveistäjä (Helsinki).

ARS NOVA ry:n taiteilijat taidepolulla

Annamari Kinnunen (Savonlinna). Elise Kosonen (Savonlinna). Anne-Mari Heiskanen (Savonlinna). Outi Savolainen (Savonlinna). Juho Sihvonen (Savonlinna). Ritva Vepsä (Savonlinna). Kolkkokollektiivi (Rantasalmi).

Teoksia valmistetaan ja ripustetaan Punkaharjun Tuunaansaarella 29.- 5.7. Prosessi on kiinnostavaa katseltavaa! Taidekesän ja Punkaharju Art Up -tapahtuman avajaiset ovat sunnuntaina 5.7. Taiteilijoita on heinäkuun alun päivinä tavattavissa taidepolun ympäristössä, ja lehdistöllä on halutessaan mahdollisuus tulla seuraamaan työskentelyä ja haastatella taiteilijoita jo ennen avajaisia.

Ars Nova ry:n jäsenille on suunnattu toukokuussa 2020 erillinen kutsu, jossa seuran taiteilijoita
pyydettiin antamaan teosehdotuksia Saimaan Taideluolan taidepolulle. Aikataulu oli luovaa ideointia ajatellen hyvin tiivis, mutta ehdotuksia tuli silti paljon. Mukaan saatiin jopa kuusi yksittäistä taiteilijaa
yhdellä tai useammalla teoksella. Savonlinnasta mukaan kesänäyttelyyn tulivat Anne-Mari Heiskanen, Annamari Kinnunen, Elise Kosonen, Outi Savolainen, Juho Sihvonen, Ritva Vepsä sekä lisäksi rantasalmelainen taiteilijaryhmä Kolkkokollektiivi, jossa on jäseninä Cilla Ekholm-Tiainen, Jenni Joru, Katriina Kaija, Hilkka Lappalainen, Satu Piispa-Hakala, Kaisla Pirkkalainen ja Jaana Viljakainen.

Ars Nova ry:n taiteilijat tuovat teoksillaan Saimaan Taideluolan taidepolulle monipuolisesti taidetta maataiteesta veistoksiin ja erikokoisiin installaatioihin. Suurin osa teoksista kuten Annamari Kinnusen
maataideteos Kaski, on esillä ensimmäistä kertaa - sen materiaalina
on poltettu puu. Ensimmäistä kertaa esillä ovat myös Elise Kososen keraaminen Nappijuju sekä Anne-Mari Heiskasen erilaisista materiaaleista koottu installaatio Arktinen aika. Juho Sihvonen tuo Taidepolulle kolmen veistoksen sarjan. Sihvonen on käsitellyt teoksissaan kollektiivista muistia, pysyvyyttä ja ajan vaikutusta. Outi Savolaisen keraaminen teos Vuosirenkaat taas on taiteilijan omin sanoin ”ensisijaisesti kasvutarina, ei taideteos”. Kolkkokollektiivin Painovoiman vaikutus on noin 10 metriä pitkä ja yhden metrin levyinen installaatio, joka koostuu metallisista porteista ja runoista. Teos on ollut aikaisemmin esillä Aseman Taidelaiturillaa Punkaharjulla 2019.

INFO: Taidepolun kuraattori Satu Kalliokuusi puh: 045 -326 4416 s-posti: satu.kalliokuusi@gmail.com www.saimaantaideluola.fi