VUOSINÄYTTELY: TULEVAISUUDEN JÄLKEEN

Ars Nova ry:n 54. vuosinäyttely, Tulevaisuuden jälkeen, kokosi yhteen 28 kuvataiteilijan teoksia, joista valtaosa oli Etelä-savon seudulta. Näyttely oli avoinna 19.11.2021-16.1.2022 Riihisaaren museossa Savonlinnassa, ja siihen oli avoin kuvataiteilijahaku. Näyttelykokonaisuus toteutui perinteisellä jurytyksellä, jossa teokset tuotiin ehdolle museolle paikan päälle. Näyttelyn jurytti kuvataiteilija Juha Sääski (Helsinki).

Tulevaisuuden jälkeen herätteli ajatuksia paitsi meitä ympäröivästä luonnosta, ihmisenolemisesta ja katoavaisuudesta, myös kuvataiteen asemasta. Millaisen tulevaisuuden luomme, jos yhteiskunta ei mahdollista taiteen ammattilaisten toimintaa? Millainen on ympäristö, jossa ei taidetta ole?

Avajaistilaisuudessa esiintyi maakuntataiteilija & kansanlaulaja Sirkka Kosonen.

Jarmo Vellonen rakentamassa teostaan Nälkälinnanmäellä. Kuva: Anni Väkeväinen

S CREATIVES - SAVONLINNA ART & DESIGN FESTIVAL

Kesällä 2021 Ars Nova ry oli mukana työryhmässä luomassa uutta taidetapahtumaa Savonlinnaan: S creatives – Savonlinna Art & Design festival. Tähän tapahtumaan Ars Nova toteutti mm. Näkevän mieli -taidenäyttelyn Galleria Pinnaan sekä elähdytti kaupunkiympäristöä kutsutaiteilijoiden teoksilla, joita saapuivat tekemään yhdistyksen jäseniin kuuluvat Mari Liimatainen sekä Jarmo Vellonen. Toimintaa oli tukemassa Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi sekä matkailupuoli.